Miljoona rahaa

Sijoitus ja säästölaskuri, korkoa korolle –ilmiön havainnollistamiseksi.

Yläasteella kun äiti kysyi mikä minusta tulee isona, vastasin että teknologiamiljonääri! Minusta piti myös tulla automekaanikko, koska fiksu mekaanikkovaarini oli tiedon ja työkalujen kultakaivos pikkupojalle. Teknologia osui lopulta oikeaan, miljonääri ei ihan. Päädyin kuitenkin teknologia-alan mutkien kautta finanssialalle. Finanssialakaan ei ole tehnyt minusta miljonääriä, mutta sain sieltä oivalluksen ja kipinän laittaa säästöni kasvamaan.

Miten korkoa korolle efekti toimii ja miltä se näyttää? Miten sitä voi käyttää hyväkseen? Raahaile slaidereita tai naputtele numeroja vastaamaan oman elämäsi lukuja, tai kokeile muutamaa esiasetusta, niin graafi kertoo sinulle miten rahaa saattaisi kertyä.

Tein tämän laskurin enimmäkseen itselleni, jotta hahmottaisin paremmin eri muuttujien mahdollisia vaikutuksia tulevaan. Komeilla numeroilla on myös kiva unelmoida. Sijoittaessahan pelataan todennäköisyyksillä, ei voi olla täysin varma miten käy.

Toivottavasti tästä on hyötyä sinullekkin. Twiittaa korjausehdotuksia ja palautetta. Kiitos! 🤗 Tsekkaa myös pumpula.net.

Syöttämäsi tiedot tallennetaan vain tällä hetkellä käyttämääsi selaimeen, jotta graafi ei mene ruvelle jos vahingossa lataat sivun uudestaan. Tietoja ei lähetetä minnekkään ja voit hävittää ne tyhjentämällä selaimesi tiedot.

Kokeile valmiita suunnitelmia:vuotiaana
vuotiaaksi
säästössä
kuukausittain
Sijoitan säästöni:
% vuotuista kasvua
% kuluja
vuotiaana
kuussa

Säästämällä yhteenä Y
minulla voisi olla Y
X vuotiaana.

Voisin käyttää Y kuussa
X vuotiaaksi saakka.

Graph Rahaa sisään Rahaa ulos Rahat käytetty